Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Den otevřených dveří v DP Praha

V sobotu 16. 9. 2006 otevřel DP Praha pro veřejnost brány areálu na Hostivaři, včetně požární stanice.

Návštěvníci mohli vidět současný vozový park HZS Dopravního podniku hl. m. Prahy, akciové společnosti. Vystavena byla CAS 24 – Scania, vítěz soutěže serveru požáry.cz „O nejhezčí hasičský automobil“, dále CAS 25 – LIAZ 101 s úpravami pro HZS DP, technický automobil TA – LIAZ 101, dopravní automobil DA – Avia s modernizovanou nástavbou, určený pro přepravu čerpací techniky při živelných pohromách, a PPLA – Avia Furgon s výstavkou prostředků chemické služby HZS DP.

Pro děti byla připravena soutěž ve šplhání na lano, ukázka lehké pěny a ukázka použití hydraulického vyprošťovacího nářadí. Zároveň v depu metra na Hostivaři probíhala ukázka zvedání vagonu metra a jeho uložení na havarijní podvozky, kterou připravili hasiči DP ve spolupráci se specialisty ze Správy vozidel metro.

Pro veřejnost byly kromě požární stanice otevřeny provozovny Správy vozidel tramvaje a Správy vozidel autobusy, kde se provádějí opravy, rekonstrukce a modernizace vozidel povrchové MHD, a areál depa metra, ve kterém byla v květnu letošního roku otevřena stanice metra „Depo Hostivař“.

Ing. Michal Brunner
Hasičský záchranný sbor
Dopravní podnik hl. m. Prahy, a. s.
Sdílet