Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nejlepší český tým hasičů v kopané je z HZS Moravskoslezské­ho kraje

Mistrovství HZS ČR v kopané se konalo ve dnech 10.-12.září 2012 v příjemném prostředí ústeckoorlického sportovního areálu. Do mistrovství se přihlásilo celkem dvanáct družstev HZS krajů České republiky a třináctým družstvem v turnaji, byl výběr hasičů Slovenska.

Z Česka se nepřihlásil do turnaje pouze kraj Karlovarský a Liberecký. Ubytování družstev bylo v několika hotelech v Ústí nad Orlicí, v těsné blízkosti sportovního areálu.

Turnaj se odehrál současně na třech fotbalových stadionech (dvou travnatých a jednom umělém trávníku). Každé utkání řídil hlavní rozhodčí ČMFS, postranní rozhodčí byli vždy určeni z hrajících družstev.


Třináct družstev bylo rozděleno do tří skupin, dvou po čtyřech družstvech a jedné s pěti družstvy. Nasazení družstev do jednotlivých skupin bylo provedeno po prezenci družstev a při následném losování první den turnaje. První dva dny turnaje se hrálo ve skupinách systémem „každý s každým“, třetí den byl hrán vyřazovacím systémem o vítěze a taktéž o místa 9. – 13.

Do finálového vyřazovacího kola, bylo nasazeno osm družstev (vždy první dvě družstva z každé skupiny a dále dvě družstva dle většího počtu bodů). Pro spravedlivější určení bodových součtů družstev, byl ve skupinách se čtyřmi družstvy vložen zápas proti stejně nasazenému z druhé skupiny, např. A1 – B1, čímž se u všech družstev dosáhlo stejného počtu zápasů.

Každý zápas měl hrací dobu 2 × 25 min. s 5 min. přestávkou a byla možnost čtyř střídání. První dva hrací dny proběhly za krásného slunečného počasí, třetí, finálový den byl za teplotně příjemného, ale deštivého počasí. Pro zajištění zdravotní péče se o všechny zúčastněné perfektně starali dva zdravotníci ze ZÚ Hlučín.

Až na některé výjimky měly jednotlivé zápasy vysokou fotbalovou úroveň. Slovenský tým předváděl krásný rychlý fotbal a velice příjemně překvapil Zlínský kraj, nejen předvedenou hrou, ale i vystupováním po celou dobu turnaje.

Nutno pochválit všechny zúčastněná družstva za dobrý a bezproblémový přístup při turnaji. Dále se patří poděkovat všem sponzorům této velké akce, a to hlavně ČHSF, Sintex a.s., VUB a.s. a v neposlední řadě i MV-GŘ HZS ČR Praha, které celou akci zaštítilo.

Ukončení mistrovství s předáním cen všem zúčastněným družstvům provedl ředitel územního odboru Ústí nad Orlicí plk. Ing. Roman Studený spolu se zástupcem GŘ Mgr. Janem Dvořákem. Během turnaje se vybírali nejlepší hráči v turnaji z jednotlivých družstev, kteří se zařadí do širší reprezentace HZS ČR v kopané. Výběr prováděli trenéři a realizační tým reprezentace HZS ČR.


Výsledky MČR HZS v kopané:

  1. místo v turnaji – Slovensko
  2. místo v turnaji a mistr HZS ČR v kopané 2012 – Moravskoslezský kraj
  3. místo – Zlínský kraj
  4. místo – Jihočeský kraj
  5. místo – Ústecký kraj
  6. místo – Středočeský kraj
  7. místo – Královéhradecký kraj
  8. místo – hl.m.Praha
  9. místo – Jihomoravský kraj
  10. místo – Pardubický kraj
  11. místo – Olomoucký kraj
  12. místo – Plzeňský kraj
  13. místo – Kraj Vysočina

Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Martin Opic z HZS Moravskoslezského kraje a nejlepším brankářem se stal Martin Rusnák ze Slovenska.


Play-off – čtvrtfinále

  • Moravskoslezský – Královéhradecký 4 – 0
  • Zlínský – hl.m.Praha 4 – 0
  • Jihočeský – Ústecký 2 – 1 na PK
  • Slovensko – Středočeský 3 – 1

Play-off – semifinále

  • Moravskoslezský – Zlínský 1 – 0
  • Jihočeský – Slovensko 1 – 4

O 3.místo

  • Zlínský – Jihočeský 2 – 0

Finále

  • Slovensko – Moravskoslezský 1 – 0
Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet