Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil sklad lnu

Šest jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů včera (17. září 2006) vyjíždělo k požáru skladu lnu a lněných tobolek v Mezilečí na Náchodsku.

Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen v 17:45 hodin a na místo postupně vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolní hasiči z Jaroměře, České Skalice, Hořiček, Slatiny nad Úpou a Vestce.

V době příjezdu první jednotky byl již zděný objekt o rozměrech zhruba 15 × 45 metrů s uskladněným lnem v plamenech. Požár zcela zničil sedlovou konstrukci krovu z ocelových příhradových vazníků s krytinou z vlnitého tabulového eternitu. Požár se hasičům podařilo lokalizovat v 18:17 hodin a rozhodnutím velitele zásahu, po domluvě s majitelem objektu, nechali uskladněný len pod dozorem vyhořet. Na místě stále zůstává jednotka dobrovolných hasičů z Hořiček, která provádí dohlídku nad místem požáru. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Způsobená škoda na zničeném objektu byla vyčíslena na 3 mil. korun a na uskladněném lnu a lněných tobolkách ve výši 1 mil. korun. Příčiny požáru jsou předmětem šetření hasičů a Policie ČR.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje – územní odbor Náchod

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet