Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič si nevšiml, že vozovka je zúžená, narazil s vozidlem do betonové zdi a zemřel

Včera ve 22:40 hodin vyjížděla jednotka profesionálních hasičů stanice Otrokovice k hlášené dopravní nehodě jednoho osobního motorového vozidla, ke které došlo na hlavní komunikaci z Otrokovic do Napajedel, a to v místě, kde je silnice z důvodu opravy částečně zúžená.

Z doposud nezjištěných příčin si čtyřicetiletý řidič vozidla nevšimnul dopravního značení, které upozorňovalo na práci na vozovce, prorazil je a havaroval v místech, kde probíhá oprava mostu. Ve velké rychlosti pak vozidlo narazilo do betonové zdi.

Hasiči s jedním zásahovým vozidlem byli na místě nehody do tří minut od svého výjezdu ze stanice. Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že ve vozidle, které se nacházelo zcela mimo komunikaci, cestovaly tři osoby.

Jedna byla vyproštěna přítomnými policisty a druhou, s těžkými zraněními vyprostili naši hasiči a předali ji do péče posádky zdravotnické záchranné služby. Řidič vozidla zůstal zaklíněn ve vraku a nevykazoval žádné známky života.

Jednotka provedla zabezpečení vraku vozidla proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin do okolí. Po nasvětlení místa tragedie asistovali hasiči přítomným policistům, kteří zahájili šetření příčiny dopravní nehody.

V době, kdy policie dokumentovala místo nehody, byl velitelem zásahu povolán vyprošťovací automobil T 815 AV 14 ze stanice Otrokovice. Po jeho příjezdu byl vrak vozidla vytažen na komunikaci a hasiči provedli za použití hydraulického zařízení vyproštění těla řidiče z vraku.

Po ukončení všech likvidačních prací a odvezení těla řidiče se jednotka v 02:19 hodin dnešního dne vrátila na svou stanici.

V krátké době se jednalo o druhou dopravní nehodu s tragickými následky u které hasiči z Otrokovic zasahovali. Tou první byla čelní srážka osobního a nákladního vozidla v Tlumačově, ke které došlo dne 15. 8. 2012.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet