Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva měsíce po požáru hasičské Tatry ze Zdic je cisterna již opravena a připravena k výjezdu

Symbolicky dne 1. 9. 2012 ve 14:00, tedy přesně 2 měsíce po požáru naší CAS 32 – T148, bylo opět toto vozidlo zařazeno zpět do aktivní služby.

Celá oprava se samozřejmě neobešla bez větších či menších problémů. Nejprve se vše odstrojilo a bylo rozhodnuto o pořízení jiného motoru, který se nám podařilo sehnat a dát do provozuschopné­ho stavu.

Následně jsme se marně pokoušeli sehnat levý blatník, který byla plastový a při požáru byl zcela zničen. Toto se ukázalo býti nemožné, neb v lepším případě si oslovení prodejci vzpomněli, že kdysi se tu nějaké plastové blatníky vyskytly, v horším případě o tom neměli ani tušení.

Tak jsme se rozhodli vyměnit oba blatníky za plechové, což byl téměř stejně nemožný úkol jako sehnat blatníky plastové. Nakonec se nám to podařilo a mohlo se pokračovat.


ČTĚTE: Ve Zdicích hořela hasičům Tatra


Byla natažena kompletně nová elektroinstalace a nalakována kabina. Když jsme po nalakování chtěli zapasovat okna, byl zde další problém – nedařilo se to. Ač nás všichni ujišťovali že okna na T148 a T138 jsou stejná, tak jsme v nich nalezli téměř centimetrový rozdíl.

Po dalším dlouhém shánění se podařilo sehnat správné okno, které ovšem k našemu zděšení opět nešlo nasadit. V důsledku toho bylo zjištěno, že je hnutá celá kabina.

Po sehnání „správného“ odborníka byla kabina narovnána, okna nasazena, opravena poškozená místa a mohly se začít dodělávat různé drobnosti.

Téměř veškeré práce byly prováděny svépomocí členy SDH (kromě natažení elektroinstalace a rovnání kabiny), ve svém volnu a na úkor svých rodin.

Všem, kteří přiložili ruku k dílu tímto bez výjimky děkuji.

Sdílet