Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě v Brně bylo zraněno pět lidí, zraněného osoby museli hasiči vyprostit

Pět lidí bylo dnes odpoledne zraněno při srážce tří osobních aut v Ostravské ulici v Brně- Židenicích. 

Ve směru z Brna do Vyškova se u benzínové čerpací stanice střetla vozidla Daewoo Lanos, Škoda Superb a Opel Astra. Ve vozidle Daewoo zůstali na zadním sedadle zaklíněni dva vážně zranění spolujezdci.

Hasiči hlášení o nehodě převzali v 15.51 hodin, na místě zasahovaly jednotky ze stanic v Lidické a Bauerově ulici. Při jejich příjezdu již u nehody zasahovali zdravotníci.

Hasiči z vozidla Daewoo pomocí hydraulického nářadí vyprostili zraněného spolujezdce a zraněnou spolujezdkyni ze zadního sedadla a předali je do péče zdravotníků. Zraněné pak zdravotníkům pomohli naložit do sanitek k převozu do nemocnice.

Hasiči také zajistili místo nehody, vozidla zabezpečili proti případnému požáru a odpojili baterie. Protože z prasklé palivové nádrže jednoho z aut vytekl benzín, únik ropných látek na vozovce zlikvidovali 90 kilogramy sorbentu.

Po vyšetření a zadokumentování nehody havarovaná vozidla postupně uvolnili z komunikace a pomohli je naložit k odtahu. Vozovku očistili a uklidili od střepů a úlomků z aut.

Ostravská ulice byla po nehodě ve směru z Brna uzavřena, v 17.05 hodin se podařilo obnovit provoz v levém jízdním pruhu.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet