Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva požáry na Vysočině

K prvnímu vyjížděli hasiči před sedmou hodinou ranní do obce Kosovy na Havlíčkobrodsku. Na místě bylo zjištěno, že se jedná o požár zemědělské usedlosti.

Ohněm bylo zasaženo první patro, půda a střecha hospodářské i obytné části budovy na ploše cca 30 × 10 metrů. Hasiči požár likvidovali 6 proudy. Zásah probíhal v dýchací technice. Byla zřízena dálková doprava vody. Na místě zasahovalo 7 jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Dobrovolní hasiči z Úsobí hlídkovali na místě požáru až do večerních hodin. Škoda způsobená požárem byla vyčíslena na 1 milion Kč. Příčina požáru je v šetření.

K druhému požáru vyjížděli hasiči před desátou hodinou večerní do Nové Cerekve na Pelhřimovsku. Jednalo se o požár hospodářské budovy u rodinného domku, kde bylo uskladněno dřevo a uhlí. 10 profesionálních i dobrovolných jednotek zasahovalo v dýchací technice. Byla zřízena dálková doprava vody. Krátce po půlnoci začali hasiči s rozebíráním střechy objektu. Kolem třetí hodiny ranní byl zásah ukončen – na místě zůstala až do rána místní jednotka dobrovolných hasičů, kdy bylo požářiště dohašeno. Výše škody byla předběžně stanovena na 1 milion Kč. Uchráněny byly hodnoty ve výši 3 milionů Kč. Příčina je v šetření. Jednou z verzí je závada na elektroinstalaci.

Denisa Vrbová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina
Sdílet