Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

MS hasičů v silniční cyklistice 2006

Ve dnech 25.-27. 8. 2006 se v belgickém Huy uskutečnilo již dvacáté čtvrté Mistrovství světa v cyklistice.

Za HZS ČR se účastnila početná výprava 12 soutěžících : Pavel Krob, Petr Dobrý, Vít Mužík, Pavel Pour, Daniel Treml, Jiří Valoušek, Lubomír Veselý, Ivan Lattenberg, Robert Langer, Petr Baran, Petr Homola, Jan Adámek, Vladimír Vysocký.

Letošního MS se účastnilo celkem 14 států. Věkové kategorie vypsány po dekádách, nejstarší nad 60 let patří obrovský obdiv !
Náročný okruh plný nebezpečných zatáček s velmi těžkým stoupáním absolvovali tito borci 6 x ! ČR zde zastupovali Petr Homola, Pavel Pour a Ivan Lattenberg. Po stránce organizační bylo bohužel předvedeno množství závažných nedostatků, došlo i k několika vážným úrazům, které padají na konto pořadatelů. Z důvodu tradiční nesmírné převahy domácích se naši v hromadném závodě neprosadili na medailové posty, čtyři místa v první desítce jsou však jistě úspěchem. Medaile však ČR získala v individuálním chronometru, kde Pavel Krob a Petr Homola vybojovali stříbro a Jan Adámek a Petr Baran bronz !

Hromadný závod :
Do 30let – Dobrý 5., Treml 8., Adámek 9., Valoušek 17., Mužík 18.
Nad 30 – Krob nedojel kvůli defektu
Nad 40 – Baran 12., Vysocký 14., Veselý 28.
Nad 60 – Homola 4., Pour 11., Lattenberg 13.

Časovka jednotlivců :
Do 30let – Adámek 3., Mužík 5., Treml 6., Langer 10., Valoušek 15.
Nad 30 – Krob 2.
Nad 40 – Baran 3., Vysocký 5., Veselý 10.
Nad 60 – Homola 2., Pour 10., Lattenberg 12.

Za finanční a organizační pomoc děkujeme zejména ředitelstvím Hlavního města Prahy, Středočeského, Jihomoravského a Moravskoslezského kraje a soukromé firmě Bawel. Bez pomoci výše uvedených subjektů by účast HZS ČR na Mistrovství světa v cyklistice nebyla možná. Dále děkujeme Mgr. Petru Mališovi, který fungoval skvěle jako překladatel výpravy, Ing. Jiřímu Chalupovi, který zabezpečil ubytování, a Pavlu Lainkovi, který vše bezpečně odřídil za volantem.

Letošní MS skončilo, čeští hasiči – sportovci opět potvrdili svou vysokou výkonností, že patří k nejlepším na světě. Příští MS v roce 2007 se odehraje v Itálii, zemi cyklistice zaslíbené. Bylo by nanejvýš smysluplné podporovat účast České republiky na soutěžích nejvyšší úrovně i do budoucna.

Zpracoval vedoucí české reprezentace npor. Bc. Vysocký
Sdílet