Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Volkswagen Golf se srazil s autobusem, provoz mezi Uherským Hradištěm a Brnem se zkomplikoval

Střet osobního auta a autobusu zkomplikoval dopravu v pondělí 10. září v časných ranních hodinách na hlavním tahu mezi Uherským Hradištěm a Brnem. Vše se stalo mezi Nevojicemi a Nesovicemi na Vyškovsku.

Čtyřiatřicetiletý řidič cizí státní příslušnosti jel ve směru od Uherského Hradiště s osobním autem značky Volkswagen Golf, zřejmě v důsledku mikrospánku kolem čtvrt na pět ráno vyjel do protisměru, kde narazil do levé přední části a poté i do boku protijedoucího linkového autobusu.

V autobuse v té době cestovalo devatenáct cizinců, nikdo z nich nebyl zraněn. Jediným, lehce zraněným v autobuse byl jeden z řidičů, který ale v době nehody neseděl za volantem. Řidiče osobního vozu však záchranáři převezli do nemocnice s podezřením na těžké zranění.

Na autobuse i osobním autě vznikla škoda ve výši asi 850 tisíc korun. Ani u jednoho z řidičů dechová zkouška nepotvrdila, že by před jízdou požil alkoholický nápoj. Pro cestující z linky Rotterdam – Košice dopravce vypravil náhradní autobus. Kvůli nehodě bude silnice ještě během dopoledne v místě střetu průjezdná pouze jedním jízdním pruhem.

por. Mgr. Iva Šebková
Policie ČR

Sdílet