Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž se ztratil cestou na chatu, došel až až do Kunčic pod Ondřejníkem a pak jel vlakem zpět

Pátrací akci se šťastným koncem absolvovalo včera dopoledne několik desítek policistů a hasičů, kteří hledali sedmašedesátiletého muže, jenž se ztratil v lese.

Pohřešování muže nám oznámila v sobotu v jedenáct hodin večer jeho manželka. Uvedla, že když byla v sobotu odpoledne se svým manželem na procházce, tak se trošku pohádali a manžel se od své ženy odpojil a šel jiným směrem.

Paní tomu nevěnovala pozornost a vrátila se do chaty, kterou vlastní s manželem a nachází se nad přehradou v Horní Bečvě. Manželé bydlí trvale v Odrách, ale na chatu často jezdívají. Paní očekávala, že se manžel během odpoledne vrátí. Když se však stále nevracel, kontaktovala v jedenáct hodin večer policii.

V neděli ráno jsme zorganizovali pátrací akci za nemalé účasti hasičů a společně s nimi jsme propátrali les v okolí chaty, až po hranici okresu Vsetín. O spolupráci jsme požádali rovněž kolegy ze sousedního okresu Frýdek- Místek, kteří se chystali pátrat na svém teritoriu.

O půl druhé odpoledne policisté spatřili pohřešovaného muže poblíž jeho chaty. Pán byl v pořádku, pouze vyčerpaný a trochu odřený. Sdělil nám, že v lese ztratil orientaci a došel až do Kunčic pod Ondřejníkem, odkud se dostal vlakem do Valašského Meziříčí a pak autobusem přes Rožnov p. R. až do Horní Bečvy.

Unaveného pána jsme odvezli preventivně na lékařské ošetření a předali manželce.

por. Mgr. Lenka Javorková
Policie ČR

Sdílet