Čtvrtek 9. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě nehody zaměstnaly na konci týdne hasiče i policisty, boural MAN i Golf

V pátek 7. září dopoledne vyjížděli policisté k dopravní nehodě nákladního vozidla. Šestatřicetiletý řidič vozu zn. Man se u Mikulovic míjel s dalším nákladním vozem zn. Avia, proto najel pravými koly na nezpevněnou krajnici.

Protože vůz byl příliš těžký, krajnice se utrhla a vozidlo sjelo do silničního příkopu. Řidič se pokoušel vyjet, ale po ujetí cca 50 metrů se nákladní vůz i celým nákladem převrátil. Škoda na vozidle, nákladu a svršku silničního příkopu je předběžně odhadnuta na více jak 300.000 Kč.


Další dopravní nehoda se odehrála o den později v Žulové. Tady 38letý muž řídil osobní vůz zn. VW Golf. Při výjezdu z obce na Vápennou nepřizpůsobil svoji rychlost zejména svým schopnostem a povrchu vozovky.

Při výjezdu z pravotočivé zatáčky se dostal na mokré silnici do protisměru a narazil do vzrostlého stromu. Na vozidle vznikla škoda okolo 60.000 Kč. Po dopravní nehodě se řidič dobrovolně podrobil dechové zkoušce. Ta byla pozitivní s výsledkem 1,4 ‰ alkoholu.

Policisté 38letému muži zadrželi řidičský průkaz. Nyní je muž důvodně podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Ing. Tereza Neubauerová
Policie ČR

Sdílet