Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladý motocyklista střet s dodávkou nepřežil, hasiči zajistili dopravní prostředky proti vzniku požáru

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v pondělí ráno u tragické dopravní nehody motocyklu a dodávky u Nového Města na Moravě. I přes veškerou snahu záchranářů nehodu nepřežil mladý motocyklista.

Informaci o nehodě přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 07:30 hod. K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Žďár nad Sázavou společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Nového Města na Moravě.

Motocyklista jel v přímém úseku od Nového města na Moravě a řidič vozidla Ford Tranzit jel od obce Radňovice a odbočoval k nemocnici v Novém Městě na Moravě. Přitom přehlédl jedoucího motocyklistu a nedal mu přednost. Došlo tak ke srážce obou vozidel.

Šestnáctiletý motocyklista utrpěl velmi vážná zranění, kterým po převozu do nemocnice podlehl. U šestadvaceti­letého řidiče dodávky byl policisty zjištěn alkohol v dechu a to 0,63 promile.

V době šetření dopravní nehody byl uzavřen jeden jízdní pruh a doprava byla policisty řízena kyvadlově.

Policie ČR

Jednotky provedly zajištění vozidel proti požáru a uniklé provozní kapaliny zlikvidovaly speciálním sorbentem. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byl provoz na komunikaci omezen. Policisté řídili v místě dopravu kyvadlově.

V 09:54 hod byly následky dopravní nehody odstraněny a jednotky se vrátily zpět na své základny.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet