Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Liberecký kraj budou na mistrovství ve vyprošťování reprezentovat hasiči z České Lípy

Dnes se před požární stanicí v Turnově konala Krajská soutěž ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel. Vše odstartovalo v 9 hodin nástupem všech soutěžících.

Pořadí měli již hasiči vylosované, ale nevěděli, jaký scénář nehody je čeká. Havarované vozy pak byly různě přes sebe a navíc jim vše pořadatelé ztížili třeba tím, že auta měla svařené dveře.

Hasiči soutěžili ve čtyřčlenných družstvech a hodnotila se oblast taktiky, provedení zásahu a poskytnutí první předlékařské pomoci. Při svém výkonu byli soutěžící tlačeni časem, neboť za každých 20 sekund nad patnáctiminutový limit bylo družstvo penalizováno.

Pokud by překročili 20 minut, byl by zásah ukončen a tým nebyl hodnocen. K tomu nakonec nedošlo, ale některým zbývaly skutečně jen sekundy. V dramatickém boji získali zlato a odváželi si putovní pohár hasiči z České Lípy, kteří v součtu získali 377 bodů.

Z druhého místa měli radost hasiči z ÚO Jablonec nad Nisou se 357 body a na bronzovou příčku dosáhlo s 335 body družstvo z libereckého krajského ředitelství, které mělo ve svém týmu jednu ženu.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet