Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Odpoledne s hasiči a městskou policí zaujalo občany a návštěvníky Liberce

V roce 2012 uběhlo 20 let od založení Městské policie Liberec. Během let došlo k řadě legislativních změn a tak byl obraz strážníků posouván až do dnešní podoby.

Liberečtí městští policisté jsou již řadu let součástí běžného života v ulicích našeho města a to jako pochůzkáři, motohlídky, cyklohlídky, k vidění jsou také na lyžích na svazích Ještědu nebo jako lektoři dopravní výchovy na Dětském dopravním hřišti.

U příležitosti jubilea nabídli strážníci průřez jejich činností a společně se sborem dobrovolných hasičů uspořádali Odpoledne s hasiči a Městskou policií Liberec.

Akce se konala 21. září 012 na nám. Dr. E. Beneše a součástí byly také informativní stánky dalších složek integrovaného záchranného systému jako Policie České republiky, Českého červeného kříže, Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje nebo Hasičského záchranného sboru ČR.

Celý program začal „spanilou jízdou“ kolony služebních vozidel ulicemi města. Občané si dále mohli prohlédnout uniformy libereckých strážníků od roku 1992 až po současnost, děti si mohly prověřit své znalosti v dopravních soutěžích, ke shlédnutí byla připravena policejní, hasičská nebo záchranářská technika. Oceněni převzali ti strážníci, kteří jsou u městské policie od jejího zrodu.

V doprovodném programu pak strážníci – psovodi uprostřed náměstí předvedli, jak operativní jsou služební psi a členové motorizované hlídky simulovali některé ostřejší druhy zásahu. Zajímavá byla i vystoupení policejního klubu MUSADO, ukázky mladých judistů a karatistů a evakuace osoby z věže radnice. Akce se setkala s kladnou odezvou od stovek návštěvníků.

Bc. Daniela Bušková
MP Liberec

Sdílet