Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasičskou stanici v Pardubicích navštívilo navzdory dešti více než 300 návštěvníků

V sobotu 22. září se na stanici v Pardubicích uskutečnil Den otevřených dveří. Na hasičskou stanici se i pře počáteční deštivé kapičky přišlo podívat více než tři sta návštěvníků.

Hasičský záchranný sbor Pardubického kraje stanice Pardubice připravil pro návštěvníky bohatý program. Nejprve se představila lezecká skupina stanice Pardubice, která předvedla záchranu osoby z hloubky.

K vidění byla nejmodernější mobilní technika profesionálních hasičů, ale svou techniku představili i dobrovolní hasiči z Čeperky a svou historickou technikou ukázali hasiči z Rábů.

Tradičně atraktivní podívanou pro přítomné byla ukázka simulované dopravní nehody, při níž museli hasiči vyprostit zaklíněného řidiče. Následoval zásah na hořící automobil. Za skvěle provedené ukázky byl pak odměnou záchranářům potlesk všech přítomných diváků.

Pro děti byly v areálu připraveny sladké perníky, pexesa, záložky, rozvrhy hodin, tužky, ale také plyšové hračky.

Naštěstí se už návštěvníci v průběhu dne nemuseli proplétat mezi kapkami deště a odcházeli ze stanice skutečně spokojeni, měli totiž možnost na vlastní oči spatřit, co všechno záchranáři ovládají.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet