Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny pohltily dvě místnosti s vybavením stolárny a dílny v Šumperku, škoda půjde do statisíců

K původně nespecifikova­telnému požáru v ulici Čsl. Armády v Šumperku vyslalo operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje jednotku místních profesionálních hasičů. Dle získaných informací a hlášení oznamovatel od garáží v ulici pozoroval hustý kouř a plameny.

Linka tísňového volání přijala informaci v úterý 11. 9. 2012, dvacet čtyři minut po půlnoci. K pomoci s likvidací požáru postupně vyjela jednotka prvního výjezdu zmiňované požární stanice a následně další posily z řad profesionálních i dobrovolných hasičů města Šumperk.

Velitel zasahujících hasičů potvrdil zahoření dvou místností dříve využívaných jako garáže, dnes stolárny a dílny s vybavením a automobilem uvnitř. Ten se naštěstí včasným zásahem podařilo uchránit.

Plameny ale zcela zasáhly obě místnosti a došlo k poškození i stropní a střešní konstrukce. Hasiči postupně dohašují menší ohniska a rozebírají ohořelou dřevěnou konstrukci budovy.

Objekt pomocí přetlakové ventilace postupně ochlazují a odvětrávají. Termokamerou dohledali místa vykazují nebezpečné tepelné hodnoty a provádí dohašení.

Vyšetřovatelé z řad hasičů a Policie ČR se k dalšímu ohledání pro zjištění příčiny vzniku požáru na místo vrátí v dopoledních hodinách. Při požáru ani zásahu hasičů naštěstí nedošlo k žádnému zranění.

Dopoledním šetřením na místě události byla stanovena výše škody na 400 tisíc korun, po příčině se stále pátrá.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet