Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Šest jednotek hasičů likvidovalo požár lesa na Třebíčsku, jedna osoba utrpěla popáleniny

Šest jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovalo v pondělí odpoledne u požáru lesa, včelína a boudy s krmením pro zvěř v katastru obce Trnava na Třebíčsku. Požárem vznikla škoda v předběžné výši 90.500 Kč.

Hlášení o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ve 14:06 hod. K požáru vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Třebíč a Velké Meziříčí, které posílily jednotky sborů dobrovolných hasičů z Trnavy, Rudíkova, Budišova a Mihoukovic.

Podle prvotních zjištění prováděl starší včelař tavení vosku na ohništi za včelínem v lese. Ohniště následně uhasil. Ještě před odjezdem z místa si však všiml plamenů, které zasáhly trávu a lesní porost. Požár se nejprve snažil sám uhasit. Při hašení utrpěl popáleniny.

V době příjezdu jednotek na místo události byl požárem zasažen včelín, bouda s krmením pro zvěř a vzrostlý smíšený les na ploše přibližně 50 × 100 m. Jednotkám se podařilo požár lokalizovat ve 14:27 hod. Úplná likvidace požáru proběhla o dvě hodiny později.

Zraněný muž skončil v péči zdravotníků.

Požárem vznikla škoda v předběžné výši 90.500 Kč. Příčina vzniku požáru a veškeré okolnosti, jak k požáru došlo jsou předmětem dalšího vyšetřování.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet