Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jednotky SDH ÚO Kolín si vyzkoušely své znalosti a dovednosti v praxi

Do obce Nebřenice se v sobotu 8.9. dostavily JSDH Starý Kolín, Tehovec, Rostoklaty, Tuklaty, Říčany, Modletice, Doubek, Vykáň, Všestary a Mukařov tedy celkem 10 jednotek SDH z ÚO Kolín se zúčastnilo praktické odborné přípravy velitelů a strojníků.

V 8 hodin jednotky vyrazily na předem stanovenou trasu, kde je čekalo 7 stanovišť, na kterých plnily úkoly týkající se letošních témat odborné přípravy. Úkoly na stanovištích byly různorodé. Hasiči stavěli protipovodňovou hráz z pytlů, cvičili útok s pěnou, vypracovávali dílčí zprávu o zásahu. Do obce Modletice přijeli k dopravní nehodě, kde museli provést průzkum, zabezpečit vozidlo a především odborně poskytnout první pomoc všem zraněným.

K takové situaci se mohou dostat nejen v životě hasičském ale i v tom civilním. Garantem každého stanoviště byl příslušník HZS Středočeského kraje ÚO Kolín. Svou účastí podpořil jednotky ředitel ÚO Kolín plk. Ing. Vladimír Dynybyl.

Ve 13h jednotky nastoupily k vyhlášení a vyhodnocení odborné přípravy. Ti nejlepší si odvezli na svou základnu poháry. Na výsledkové listině se prvním místem pyšnila jednotka SDH Mukařov, 2.místo obsadila jednotka SDH Všestary a s třetím místem odjela na svou základnu jednotka Doubek. Starosta OSH Prahy východ Oldřich Lacina poděkoval všem za účast a spolupráci.

Dagmar Zemanová
HZS Středočeského kraje

Sdílet