Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Den NATO Ostrava

Den NATO v Ostravě je ojedinělá akce, která svou koncepcí a rozsahem nemá obdoby nejen v celé České republice, ale ani ve Střední Evropě.

Jejím cílem je prezentovat široké veřejnosti co nejširší škálu prostředků, kterými disponuje Česká republika a její spojenci na poli zajišťování bezpečnosti.

Nikde jinde není možné na jediném místě shlédnout špičkové umění a techniku nejenom vojáků, hasičů a policistů, ale také celníků, vězeňské služby, městské policie a dalších elitních útvarů.

Na akci se velkou měrou podílejí hasiči a záchranáři. Proto Vám přinášíme fotografie, které nám zaslal pan Tomáš Lach. K vidění byla prezentace techniky a ukázky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, Spelo-Rescue služby nebo i speciál – potápěčský automobil Báňské záchranné služby. Automobil obsahuje mimo jiné dekompresní komoru a jeho „součástí“ je dálkově ovládaný robot pro podvodní průzkum. Podle slov ochotných záchranářů byl tento robot mimo jiné použit při průzkumu Hranické propasti nebo při pátráni po těle potápěče v Chorvatsku před několik lety.

Foto : Tomáš Lach
Sdílet