Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči si museli při cvičení poradit s unikající nebezpečnou látkou i vyprošťovat

Cvičení složek IZS uzavřelo na celé středeční dopoledne silnici od přehrady Jesenice na Cheb. Havarovala zde dvě osobní auta a jedno nákladní. To převáželo nebezpečnou látku.

Úkolem hasičů bylo zachránit zraněné ze všech aut s ohledem na přítomnost nebezpečné látky. Nákladní auto bylo označené oranžovou výstražnou cedulí, uvnitř pak byly sudy s přesným označením převážených látek. Hasiči museli v ochranných protichemických oblecích zjistit, o jakou látku se jedná a jaká nebezpečí může způsobit. Zároveň se museli postarat jak o řidiče z nákladního auta, tak hlavně o oba řidiče z osobních aut, kteří zůstali uvnitř zaklínění a v bezvědomí.

Na cvičení se podílela i záchranná služba, která spolupracovala s hasiči při vyprošťování, a také policie, jejíž hlídky zajistili uzavření silnice a odklánění dopravy.

Po záchraně zraněných, které tvořili figuranti z chebské hasičské stanice, a po zamezení dalšího úniku nebezpečné látky si hasiči vyzkoušeli i přečerpání obsahu převážených barelů do sběrných nádob.

Zasahující jednotky:

  • HZS Cheb (CAS 24 Scania, TA-L1 CH Iveco)
  • HZSp SŽDC Cheb (CAS 24 L101)
  • JSDH Dolní Žandov (CAS 24 Š706)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet