Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru domu na Tišnovsku byli zraněni čtyři obyvatelé, plameny likvidovalo šest jednotek hasičů

Čtyři obyvatelé rodinného domu byli v noci na dnešek zraněni při požáru v obci Drahonín na Tišnovsku v okrese Brno-venkov. 

Ve starším, přestavovaném domě začalo hořet v kotelně, oheň se rozšířil na přistavenou chodbu, verandu a její střechu. K rychlému šíření požáru přispěl výbuch jednoho z kanystrů s benzínem v kotelně. Hasiči hlášení o požáru na tísňové lince převzali ve 23.50 hodin, na místě zasahovaly profesionální jednotky ze stanic v Tišnově a v Lidické a Zaoralově ulici v Brně, a dobrovolné jednotky z Drahonína, Nedvědice a Doubravníku.

Protože podle hlášení měli být v hořícím domě lidé, hasiči se po příjezdu soustředili na jejich záchranu. Průzkum ukázal, že tři obyvatelé se před příjezdem požárních jednotek dostali ven, z domu hasiči zasahující v dýchacích přístrojích oknem vytáhli 53letou zraněnou ženu. Do nemocnice zdravotníci převezli také jejího o rok staršího partnera a dva syny ve věku 27 a 28 let.

Proti plamenům hasiči nasadili tři vodní proudy. Oheň se 26 minut po půlnoci podařilo dostat pod kontrolu. Protože požár zasáhl i střechu verandy, hasiči museli rozebírat střešní krytinu a dohašovat skrytá ohniska. K jejich vyhledávání a kontrole požářiště využívali termokameru. Likvidaci požáru hasiči ukončili ve 2.13 hodin.

Požár zničil kotelnu, přístavek verandy a střechu nad ní, elektroinstalaci a zasáhl také okna a dveře domu. Příčinu vzniku požáru zjišťuje vyšetřovatel HZS JmK, způsobenou škodu podle předběžného odhadu vyčíslil na 100 tisíc korun.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet