Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

27 závodníků se zúčastnilo TFA Sedlnice – 4. ročníku soutěže „O pohár starosty obce Sedlnice“

Sbor dobrovolných hasičů Sedlnice připravil pro závodníky zajímavou trať, kde nejvíce rozhodovaly sprinterské zkušenosti jednotlivých závodníků než vyčerpávající zátěž. Ale i tak bylo vše dokonale připravené a těsně po 10:00 hodině se na start vrhnul první z celkových 27 závodníků.

Celý závod se skládal z prolezení tunelu, připojení B hadic na cisternu, roztažení B hadic, překonání pneumatik a posléze bariéry, vytažení závaží na lešení, překonání výškového rozdílu na druhou travnatou plochu, kde následovala opičí dráha ve formě klikaté cesty. Poté následoval poklus ke schodišti a výběh po něm, za kterým následoval, jako poslední disciplína, transport figuríny.

I přes zdánlivě lehce vypadající trať si někteří borci sáhli ke dnu svých sil a po závodě byli rádi, že si můžou dát velice chutně připravené občerstvení.

Soutěžící borci byli rozděleni do čtyř kategorií, kde kategorie A byla určena pro věkové rozmezí 18–35 let s dýchacím přístrojem jako zátěž, kategorie B nad 35 s dýchacím přístrojem jako zátěž, kategorie O pro všechny ostatní bez třívrstvých zásahových obleků, ale s dýchacím přístrojem jako zátěž a kategorie E bez rozdílu věku v kompletním třívrstvém zásahovém obleku a s aktivním dýchacím přístrojem.

Pro první tři v každé kategorii byly připraveny ceny, které do soutěže darovali sponzoři a obecní úřad Sedlnice, bez kterých by tuto soutěž nešlo uspořádat.

Výsledková listina je v příloze článku nebo na: www.opoharstarostyobcesedlnice.wz.cz

Ondra Fabián

Sdílet
Přiložené soubory
sedlnice_vysledky.xls zobrazit online XLS 49 kB