Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 17. září 2012

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové byli včera odpoledne přivoláni k nehodě, která se stala v ulici Slezská v Hradci Králové.

V jednosměrné ulici došlo ke střetu osobního auta s dvanáctiletým hochem. Třiačtyřicetiletý řidič osobního auta Nissan Patrol najel chlapci na nohu. Při příjezdu hasičů byl chlapec na chodníku a v péči záchranné služby.

Hasiči pomohli s fixací zraněné nohy do vakuové dlahy a s naložením chlapce na nosítka. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Dvě jednotky hasičů vyjely včera po sedmé hodině ráno k dopravní nehodě, která se stala na silnici č. III/3161 u Vyhnánova. Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí byli po příjezdu na místo informováni Policií ČR, že se jedná o nehodu jednoho osobního vozidla z předešlého dne. Auto se nacházelo v poli.

Hasiči zajistili vůz proti požáru a odpojili autobaterii. Společně s policejní hlídkou projeli a zkontrolovali okolí, zda nedošlo na jiném místě k jiné dopravní nehodě.

Profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči z Olešnice v Orlických horách otevírali kabinu výtahu, která se porouchala v domě v Olešnici v Orlických horách. Uvnitř kabiny zůstala uvězněna žena s malým dítětem. Hasiči otevřeli dveře výtahu a oba vyprostili.

Rychnovští profesionální hasiči otevírali dveře bytu v Brocné, ve kterém zůstal zapnutý elektrický sporák.

K dopravní nehodě dvou osobních vozidel došlo včera odpoledne u Orlického Záhoří. Na místo události vyjeli ve 14:38 hodin profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči z Deštné v Orlických horách.

Jako první na místo nehody dorazili dobrovolní hasiči, kteří poskytli předlékařskou pomoc řidičce jednoho z havarovaných vozidel, která utrpěla šok. Po příjezdu záchranné služby byla žena převezena k ošetření do nemocnice. Obě vozidla skončila po srážce mimo silnici. Hasiči zajistili auta proti požáru a úniku provozních náplní. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Územní odbor Náchod

Dvě osobní vozidla se srazila včera dopoledne v ulici E. Beneše v České Skalici. Na místo události vyjeli v 11:22 hodin profesionální hasiči z Jaroměře. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu osobních vozidel VW Sharan a Subaru Forester.

Nehoda se obešla bez zranění. Z poškozených vozidel došlo k úniku chladicí kapaliny a oleje, který hasiči zasypali sorbentem. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

Profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda likvidovali požár odpadu v příkopu u bojiště ve Vysokově. Požár nezpůsobil žádné škody.


Územní odbor Trutnov

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem vyjeli včera odpoledne k dopravní nehodě, která se stala v Krkonošské ulici ve Dvoře Králové nad Labem. Při srážce dvou osobních vozidel nebyl nikdo zraněn. Hasiči zasypali provozní kapaliny, které unikly z havarovaných aut. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Územní odbor Jičín

Jednotka dobrovolných hasičů z Lázní Bělohrad likvidovala sršní hnízdo na půdě rodinného domu v Dolní Nové Vsi.

Profesionální hasiči z Nové Paky vyjeli na žádost Policie ČR na pomoc při řešení tragické události v Kumburském Újezdu.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet