Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladý motorkář se podruhé narodil, jeho motorku přejel po pádu osobák

Mladý motorkář z Kostelce nad Orlicí může po včerejšku hovořit o štěstí.

V úterý 18. září 2012 krátce před půl pátou odpoledne se s motocyklem zn. Honda CBR pohyboval na silnici č. I/11.

Motorkář jel od Kostelce směrem na Častolovice. Před ním jela dvě auta. Řidič vozu zn. Renault Megane chtěl odbočit vlevo mimo komunikaci. Dal proto ukazatel směru doleva, zařadil se co nejvíce ke středu vozovky, zastavil a dával přednost protijedoucím vozidlům.

Za ním jedoucí řidička vozu zn. Volkswagen Passat rovněž zastavila. Mladý motocyklista, jedoucí za těmito vozy, se s největší pravděpodobností plně nevěnoval řízení.

Když před sebou spatřil dvě stojící vozidla, už nestihl zareagovat. S motorkou narazil nejprve boční částí do zadku volkswagenu a posléze přední částí do zadní části renaultu.

Po nárazu mladík upadl na zem a motorka odletěla do protisměru, kde právě projížděla posádka vozu zn. Škoda Octavia combi. Její řidič pro krátkou vzdálenost nestihl zareagovat a hondu přejel.

Motocyklista byl se zraněním převezen do rychnovské nemocnice, další účastníci silničního provozu naštěstí zranění nebyli. Dechová zkouška u řidičů přítomnost alkoholu neprokázala. Škoda této dopravní nehody je vyčíslena na 110.000 korun.

Hasiči z Rychnova nad Kněžnou a Kostelce nad Orlicí na místě provedli zajištění vozidel a zasypání uniklé provozní kapaliny

por. Mgr. Alena Kacálková
Policie ČR

Sdílet