Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na Pardubicku řešili úniky nafty i dopravní nehody, při jedné z nich havarovala i babeta

Hasiči likvidovali ve středu hned několik událostí. Nejprve zasahovali na silnici vedoucí z Trpišova do Svídnice, kde došlo k úniku nafty z nákladního automobilu.

„Jednalo se o technickou závadu na palivovém čerpadle. Vypadla přepadová hadice z čerpadla. Museli jsme zasypat ropnou skvrnu v délce přibližně dvou kilometrů,“ uvedl k události ppor. Ing. Kamil Petružálek, velitel zásahu. Hasiči navíc zajistili i kanalizační vpusti ústící do rybníka tak, aby nedošlo k ekologické havárii.

Dále zasahovali u nehody dodávky a babety na silnici I/37 Slatiňany-Nasavrky. Hasiči tady pomáhali zdravotnické záchranné službě s ošetřením zraněného muže. Dále odklidili následky nehody a vrátili se zpět na základnu.

Vyteklou naftu museli v odpoledních hodinách sorpčním materiálem zasypávat i hasiči z Holic, a to na silnici mezi obcemi Býšť a Chvojenec. Tady došlo ke kolizi nákladního automobilu. Z nádrže uniklo přibližně 50 litrů nafty na krajnici a ropná látka se rozlila v délce zhruba 50 metrů. Na místo byli povoláni i pracovníci správy a údržby silnic.

Chrudimští hasiči dvě hodiny před půlnocí zasahovali na silnici z Bylan do Heřmanova Městce, kde došlo k nehodě osobního vozidla. Automobil skončil na střeše a mimo vozovku. Zraněná řidička se z vozidla dostala sama ještě před příjezdem hasičů a byla předána do péče zdravotníků. Hasiči vyčkali až do konce vyšetřování nehody policisty a poté převrátili zpět zdemolovaný automobil na kola, vyprostili ho z příkopu a pomohli naložit na vozidlo odtahové služby.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet