Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

CVIČENÍ: Oblak jedovatého čpavku nad zimním stadionem a tři zachráněné osoby ve Velkých Popovicích

U zimního stadionu ve Velkých Popovicích proběhlo včera taktické cvičení, které simulovalo únik čpavku. Na místo byly ihned po havárii vysláni profesionální hasiči z Říčan se čtyřmi vozy.

Dále na místo byly povolány jednotky dobrovolných hasičů z Lojovic a pro jistotu i ze Senohrab. Celý zásah komplikoval hasičům vítr a fakt, že se v době havárie nacházeli na ledové ploše hráči, kteří zrovna měli trénik.

Ihned po přijezdu všech jednotek se profesionální hasiči vydali ve speciálních oblecích (OPCH 90) do budovy na průzkum, při kterém bylo zjištěno, že se v budově nacházejí osoby.

Tři se zatím nadýchaly jedovatého čpavku natolik, že je hasiči museli vyvést z objektu za pomoci vyváděcích masek, jednoho bylo zapotřebí evakuovat na nosítkách. Venku mezitím stavěli lojovičtí dobrovolní hasiči dekontaminační zónu. Poté pomáhali všem co vycházeli z budovy s dekontaminací a se svlékáním výstroje a výzbroje.

Po ukončení zásahu, uklizení všech věcí a kontrole, zda je vše v pořádku, následoval nástup, při kterém bylo celé cvičení vyhodnoceno. Po upozornění na to, na co je třeba se do budoucna zaměřit, se všechny jednotky rozjely na své základny.

Pavel Juriš, JSDH Lojovice

Sdílet