Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě autobusu a osobního vozidla zasahoval také vrtulník ZZS

Vážně zraněnou 43letou řidičku dnes hasiči vyprošťovali z auta po střetu osobního vozidla a autobusu u Rakvic na Břeclavsku. 

Vozidla Škoda Octavia Combi a autobus Karosa se srazila na křižovatce silnice č. 425 s odbočkami na Rakvice a Velké Bílovice. Nehoda byla hasičům ohlášena v 7.39 hodin, na místě zasahovaly jednotky ze stanic v Hustopečích a Břeclavi.

Hasiči zajistili místo nehody, zaklíněnou řidičku auta vyprostili pomocí hydraulického nářadí a vážně zraněnou ženu předali do péče zdravotníků. Pro motoristku přiletěl vrtulník letecké záchranné služby. V linkovém autobusu, ve kterém v době nehody kromě řidiče jelo přes 20 dětí, bylo při příjezdu hasičů 11 z nich, pro ostatní si přijeli rodiče. Školáci ani řidič autobusu podle prvotních informací zraněni nebyli, během zásahu ale si jedna z dívek stěžovala na bolesti hlavy a zdravotníci ji převezli do nemocnice.

Hasiči obě vozidla zajistili proti případnému požáru a sorbentem na vozovce zlikvidovali unikající provozní kapaliny. Po vyšetření a zadokumentování nehody havarované auto odtlačili z křižovatky a pomohli naložit k odtahu, autobus pomohli dopravit na odstavné parkoviště. Z vozovky uklidili střepy a úlomky z vozidel.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet