Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Soběslavi řidič dodávky přejel do protisměru, kde se střetl s osobním vozidlem

Krátce po jedné hodině odpolední včerejšího dne zasahovali policisté, ve spolupráci s ostatními složkami IZS, u vážné dopravní nehody na hlavním silničním tahu 1/3 na výjezdu z města Soběslav ve směru na České Budějovice.

Dle prvotního šetření zde z doposud přesně neurčené příčiny vyjel řidič nákladní dodávky tovární značky VW do protisměru, kde se střetl s osobním vozidlem tovární značky Citroen. Nehoda zablokovala dopravu, na tomto frekventovaném úseku se tak okamžitě začaly tvořit dlouhé kolony.

Policisté proto vedle vlastního šetření nehody museli zajistit i kyvadlově řízený provoz, včetně prostoru pro přistání vrtulníku zdravotnické záchranné služby. Nehoda si vyžádala zranění řidičů obou vozidel. Řidič citroenu byl s vážným poraněním letecky transportován do českobudějovické nemocnice, řidič dodávky byl po ošetření na místě převezen s lehčím poraněném do táborské nemocnice. Souhrnná hmotná škoda na vozidlech byla odhadnuta na částku 120 000 korun. Provoz na uvedeném úseku byl plně obnoven až po půl čtvrté hodině odpolední.

Další okolnosti a přesná příčina nehody jsou předmětem následného šetření táborských dopravních policistů.

zdroj: PČR por. Mgr. Miroslav Doubek

Sdílet