Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U vážné nehody u obce Hluk zasahoval vrtulník LZS, hasiči museli těžce zraněného řidiče vyprostit

Dne 21. září ve 14:43 hodin byl vyhlášen poplach na stanici profesionálních hasičů v Uherském Hradišti. Jednotka s jedním zásahovým vozidlem byla vyslána k dopravní nehodě dvou osobních motorových vozidel, ke které došlo poblíž obce Hluk u Uherského Hradiště.

Už v době příjezdu hasičů na místo události bylo zřejmé, že se jedná o vážnou dopravní nehodu, kdy jedno z vozidel zůstalo po střetu převráceno na střechu v příkopu u komunikace a druhé, které zůstalo na komunikaci, bylo z větší části zdeformované. Celá přední část vozidla včetně motoru byla silou nárazu posunuta až na úroveň přední části interiéru kabiny, kde zůstal zaklíněný řidič vozidla.

Velitel zásahu nechal okamžitě povolat posilovou jednotku s dalším zásahovým vozidlem. Souběžně s protipožárními opatřeními zahájili hasiči za pomocí hydraulického zařízení vyproštění těžce zraněného řidiče. Po jeho vytažení z vraku vozidla byl předán přítomné posádce zdravotnické záchranné služby. Vzhledem k rozsahu poranění byl na místo nehody povolán vrtulník, který zraněnou osobu transportoval k dalšímu ošetření do nemocnice.

Po kontrole zabezpečení obou vozidel proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin bylo místo nehody předáno policii a jednotka se vrátila na svou stanici.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet