Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič za jízdy uslyšel ránu, tahač vzplanul a oheň musely zlikvidovat dvě hasičské jednotky

Motor a kabinu tahače Tatra 815 dnes zničil požár u obce Blatnička na Hodonínsku. Oheň likvidovaly dvě jednotky hasičů.

Řidič tahače za jízdy na silnici I/54 zhruba 200 metrů za obcí Blatnička uslyšel ránu v motoru. Když zastavil, z motorové části tahače vyšlehly plameny. I když se je snažil před příjezdem hasičů likvidovat ručním hasícím přístrojem, oheň se rychle rozšířil na celý motorový prostor a kabinu.

Hasiči hlášení o požáru na tísňové lince přijali v 17.13 hodin, k zásahu vyjela profesionální jednotka ze stanice ve Veselí nad Moravou a dobrovolná jednotka z Velké nad Veličkou. Proti plamenům hasiči nasadili jeden vodní proud, Požár se podařilo dostat pod kontrolu v 17.28 hodin, po ochlazení žhnoucího motoru a nádrží oheň hasiči zlikvidovali za dalších osm minut.

Při zásahu se dva hasiči zranili na noze. Morovou část a kabinu požár zničil. Oheň vzplanul kvůli technické závadě na motoru stroje. Škodu na motorové části a kabině tahače vyrobeném v roce 2003 vyšetřovatel HZS JmK podle předběžného odhadu vyčíslil na 500 tisíc korun. Na 300 tisíc korun vyčíslil hodnotu návěsu, který zásah hasičů před požárem uchránil.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet