Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zraněného dělníka z lešení zachránili hasiči, následně byl transportován vrtulníkem do nemocnice

K záchraně vážně zraněného muže z výšky pěti metrů dnes hasiči vyjížděli do obce Nížkovice na Vyškovsku.

Sedmadvacetiletý dělník se zranil při stavbě silážní jámy v zemědělském areálu u obce. Muže při bednění stěn silážní jámy zranila utržená tlaková hadice domíchávače betonu. Hadice muže zřejmě přimáčkla k lešení. O pomoc a spolupráci při záchraně dělníka hasiče v 11.39 hodin požádali zdravotníci.

Na místo vyjely jednotky ze stanic ve Slavkově a v Bučovicích, z Brna vyrazila jednotka ze stanice v Lidické ulici s družstvem hasičů – lezců s výcvikem k záchraně osob z výšek a hloubek. Brněnská jednotka zůstala v záloze a nezasahovala.

Při příjezdu hasičů byl vážně zraněný dělník na lešení v pětimetrové výšce na nosítkách v péči zdravotníků. Hasiči zdravotníkům muže pomohli přeložit na vakuová nosítka. Pomocí nastavovacích žebříků a lana pak dělníka opatrně snesli z lešení dolů, kde ho pomohli naložit do sanitky. Protože lékař k transportu muže do nemocnice přivolal vrtulník letecké záchranné služby, hasiči ještě na nedalekém polním letišti zdravotníkům pomohli nosítka s dělníkem přeložit ze sanitky do vrtulníku.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet