Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pondělní zásahy hasičů Královéhradeckého kraje

Hradec Králové

Jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové vyjela včera dopoledne k ohlášenému úniku plynu v bytě v ulici Baarova v Hradci Králové. Podle prvotních informací se uvnitř měla nacházet osoba. Hasiči se pomocí lezecké techniky slanili ze střechy domu až na balkon a násilně se dostali do bytu. V bytě, kde nikdo nebyl, zůstal zapnutý plynový sporák.

K dalšímu otevření bytu vyjeli hradečtí hasiči krátce po 13. hodině do ulice Uhelná v Hradci Králové. I v tomto případě se uvnitř bytu nikdo nenacházel.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolných hasičů z Kostelce nad Orlicí vyjely včera v noci k zajištění přehřáté pece v areálu firmy zabývající se výrobou a prodejem třecích materiálů, jako jsou brzdové destičky nebo obložení v ulici Jirchářská v Kostelci nad Orlicí. Hasiči museli otevřít pec a vytáhnout z ní hořící destičky, které ihned ochlazovali. Následně mechanicky odpojili odsávání od pece a ochladili jeho vstupní část. Při události nebyl nikdo zraněn. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 15 tisíc korun.

Profesionální a dobrovolní hasiči z Dobrušky vyjeli včera vpodvečer k požáru okrasného keře v Solnické ulici v Dobrušce. Keř o velikosti zhruba tři krát tři metry se nacházel necelé tři metry od zaparkovaných vozidel a kousek od panelového domu. Hasiči uhasili hořící keř a zkontrolovali, zda nedošlo k poničení okolních vozidel. Uchráněné hodnoty na třech zaparkovaných autech vyčíslili jejich majitelé na 100 tisíc korun. Hmotná škoda na keři se odhaduje na tři tisíce korun. Příčinou vzniku požáru byla hra dvou chlapců se zábavní pyrotechnikou, kteří se nacházeli na místě a k celé události se přiznali.

Územní odbor Náchod

Tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů vyjely včera ráno k zahoření polohovací postele v Základní speciální škole v Novém Městě nad Metují. Hmotná škoda byla odhadnuta na 9 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Profesionální hasiči z Jaroměře otevírali dveře bytu ve Zlíči, kde zůstal zapnutý sporák.

Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Police nad Metují vyjeli včera večer k zakouřenému rodinnému domu v ulici Pod Havlatkou v Polici nad Metují. Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že došlo k ucpání komínového tělesa, které mělo platnou revizi. Při události nedošlo k zahoření sazí ani plamennému hoření. Hasiči poučili majitele domu a vrátili se zpět na základny.

Územní odbor Trutnov

K dopravní nehodě dvou osobních vozidel došlo včera ráno u Velkého Vřešťova. Na místo události vyjeli o půl šesté ráno profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem. Jedna osoba si po nehodě stěžovala na bolest zad, proto byla na místo povolána záchranná služba. Hasiči zasypali uniklé provozní náplně sorbentem a očistili vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Trutnova vyjeli po druhé hodině odpoledne k dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla, která se stala na silnici mezi obcemi Chvalec a Petříkovice. Nákladní auto, převážející palivové dřevo, skončilo převrácené na boku a celý náklad se rozsypal na silnici. Sedmatřicetiletý řidič osobního auta Fiat Cinquecento utrpěl zranění a byl záchrannou službou převezen do nemocnice. Řidič nákladního auta vyvázl bez zranění. Hasiči zajistili obě vozidla proti požáru a úniku provozních náplní. Kapaliny, které unikly z havarovaných vozidel zasypali sorbentem. Pomocí vyprošťovacího automobilu převrátili nákladní auto zpět na kola a ustavili mimo vozovku. Stejně tak odstranili ze silnice osobní auto. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

Jednotka dobrovolných hasičů ze Svobody nad Úpou prováděla na základě žádosti Policie ČR měření a kontrolu požářiště po sobotním požáru bytu ve Svobodě nad Úpou. Hasiči nezjistili žádná skrytá ohniska požáru.

Bez zranění se obešla dopravní nehodě motorkáře, který havaroval včera po osmé hodině večer u obce Prostřední Lánov. Profesionální hasiči z Vrchlabí zabezpečili motocykl proti požáru a úniku provozních náplní.

Územní odbor Jičín

Jednotka profesionálních hasičů z Nové Paky vyjela včera ráno k dopravní nehodě, která se stala v Kumburské ulici v Nové Pace. V místě došlo ke střetu osobního vozidla a motocyklu. Hasiči pomohli s ošetření zraněného motorkáře a jeho transportem do sanity. Následně zabezpečili motorku proti požáru a odpojili baterii. Po zadokumentování události Policií ČR odtáhli motocykl na přistavený přívěsný vozík a očistili vozovku od provozních náplní. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Dobrovolní hasiči z Lázní Bělohrad vyjeli k odstranění nebezpečného hmyzu, který se uhnízdil ve střeše rodinného domu v Husově ulici v Lázních Bělohrad.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet