Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár osobního auta se snažil hasit i řidič projíždějícího trolejbusu, bohužel marně

Dnešní ráno nebylo šťastným pro řidiče osobního vozidla Škoda, které na ulici Vizovická, poblíž parkoviště supermarketu, zachvátil požár.

Po zjištění plamenného hoření v motorovém prostoru se s likvidací vzniklého požáru snažil pomoci i řidič trolejbusu, který k prvotnímu zásahu použil dva ruční hasicí přístroje. Bohužel tento zásah k likvidaci plamenů nestačil.

V 07:08 hodin bylo o vzniku události vyrozuměno krajské operační středisko, které na místo vyslalo jednotku profesionálních hasičů Zlín s jedním zásahovým vozidlem. Protože k požáru došlo nedaleko naší stanice, byli hasiči u požáru do dvou minut od výjezdu.

Už při příjezdu na místo události byl vidět hustý kouř a plameny, které šlehaly z motorového prostoru vozidla. Za použití vysokotlakého proudu byl požár rychle lokalizován a následně i likvidován.

Stanovením výše vzniklé škody a příčinou vzniku požáru se na místě události zabývá povolaný vyšetřovatele požárů ze Zlína.

Vzhledem k charakteru bezprostředního okolí místa požáru nehrozilo jeho rozšíření na další objekty. Při požáru nebyla zraněna žádná osoba

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet