Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Auto zůstalo v obci Rajnochovice na Kroměřížsku zaklíněno pod stromem, k úniku kapalin nedošlo

V sobotu 29. září 2012 v 15:01 hodin byla na operační středisko hasičů ve Zlíně oznámena dopravní nehoda osobního vozidla v obci Rajnochovice na Kroměřížsku, kdy vozidlo podle oznamovatele sjelo z komunikace a narazilo do stromu.

Na místo události vyslal operační důstojník jednotku profesionálů ze stanice Bystřice pod Hostýnem s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu velitel zásahu zjistil, že vozidlo zůstalo zaklíněno pod kmenem stromu a to tak, že jeho přední část zůstala nad místním potokem.

V důsledku nárazu vozidla do stromu došlo k lehkému zranění řidiče. Po prvotním ošetření hasiči byl předán posádce zdravotnické záchranné služby, která ho následně převezla k dalšímu ošetření do zdravotnického zařízení.

Zásah hasičů byl komplikován skutečností, že přední motorová část vozidla byla nárazem zdeformována a zůstala zaklíněna mezi kmenem stromu a břehem potoka. Tento stav neumožňoval přístup k akumulátorové baterii a nebylo možno jednoznačně zjistit, zda nedochází k úniku provozních kapalin pod vozidlo.

Po dohodě s policií byl stav vozidla kontrolován a to až do příjezdu odtahové služby a zadokumentování místa nehody. Následně byl vrak vytržen ze zaklínění a bylo provedeno odpojení baterie a kontrola úniku provozních kapalin.

Protože k žádnému úniku kapalin nedošlo, mohlo být vozidlo z místa události odvezeno. V 17:02 hodin se jednotka vrátila na svou stanici.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byl provoz na komunikaci řízen policií kyvadlově, pouze po dobu vyprošťování byl zcela zastaven.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet