Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Špindlerově Mlýně se srazil autobus s dodávkou, na místě zasahovala také letecká záchranná služba

Krátce před jedenáctou hodinou dopoledne přijali dispečeři Krajského zdravotnického operačního střediska informaci o dopravní nehodě dodávky s autobusem ve Špindlerově Mlýně.

Na místo neprodleně vzlétl vrtulník Letecké záchranné služby Královéhradeckého kraje, neboť podle prvotních informací od volajících měl být řidič dodávky zaklíněný. Na místo rovněž vyrazily základní a ostatní složky integrovaného záchranného systému.

Společně s posádkou rychlé lékařské pomoci a rychlé zdravotnické pomoci na místě zasahovali profesionální hasiči z Vrchlabí, dobrovolní hasiči ze Špindlerova Mlýna, Horská služba, Dopravní zdravotní služba a policie. Lékaři vyšetřili a ve spolupráci se záchranáři ošetřili celkem jedenáct dospělých osob a tři děti.

Čtyřiadvacetiletý řidič dodávky Renault Master z dosud nejasných příčin vjel do protisměru, kde se čelně srazil s autobusem s 23 cestujícími. Hasiči ihned po příjezdu na místo začali pomáhat záchranářům se zraněnými lidmi.

Dvěma dětem poskytl hasič, který je členem intervenčního týmu psychologickou podporu a věnoval jim hasičského maskota, plyšového dráčka Záchranáčka.

HZS Královéhradeckého kraje

Zaklínění se u řidiče dodávky nepotvrdilo, řidič podle svědků události z dodávky vystoupil. Stěžoval si na bolestivost ramene a po zajištění byl transportován do Česko-německé horské nemocnice. Všichni zranění byli při vědomí a utrpěli lehká zranění.

Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje transportovala čtyři lehce zraněné na chirurgické oddělení nemocnice v Jilemnici. Dopravní zdravotní služba transportovala šest lehce zraněných k vyšetření na chirurgickou ambulanci nemocnice ve Vrchlabí.

Záchranáři horské služby transportovali tři dětské pacienty bez zjevných poranění na dětské oddělení Vrchlabské nemocnice.

Tomáš Ježek
tiskový mluvčí
ZZS Královéhradec­kého kraje

Sdílet