Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V objektu bývalých kasáren v Písku hořelo, škoda byla vyčíslena na 40 milionů korun

Dvanáct minut po půlnoci 29. září 2012 vyjely osádky dvou cisteren a automobilového žebříku profesionálních hasičů ze stanice Písek a osádky dvou cisteren místních dobrovolných hasičů do objektu bývalých kasáren v Žižkově ulici v Písku, kde byl ohlášen požár.

Jako první se na místo dostavila jedna z cisteren profesionálních hasičů, jejíž velitel po provedeném průzkumu ohlásil, že hoří v prostoru garáží a v jedné z kanceláří objektu. Zasahujícím hasičům se podařilo požár dostal za necelou půlhodinu od příjezdu po kontrolu. Úplné uhašení požáru bylo nahlášeno v 1:24 hodin.

Přestože je vysoce pravděpodobné, že částky vyčíslených škod a uchráněného majetku se budou ještě měnit, byla vzniklá škoda na shořené elektronice a počítačích předběžně vyčíslena na 40 000 000 Kč, hodnota uchráněného majetku je 1 000 000 Kč.

Poté, co hasiči zlikvidovali požár, zahájili policisté prošetřování příčin vzniku. Během šetření vyšlo najevo, že by mohlo jít o úmyslné založení požáru. Na místo byl proto přivolám policista se služebním psem, který je vycvičen na pátrání po akcelerantech hoření a specialista v oboru chemie.

Policisté nyní pracují s verzí úmyslného zapálení a provádí potřebné úkony trestního řízení pro trestný čin poškozování cizí věci. Výše škody zatím není poškozenými přesně vyčíslena, přesná škoda bude známa v následujících dnech. S největší pravděpodobností se bude pohybovat v řádech milionů korun.

por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet