Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár stohu slámy vyšetřují policisté, někdo ho dosud nezjištěným způsobem zapálil

Dne 28.09.2012 byly policisty z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově zahájeny úkony trestního řízení ve věci požáru stohu.

Na podkladě všech doposud zjištěných skutečností je zřejmé, že neznámý pachatel mohl ve Vítkově, část Klokočov spáchat přečin „Poškození cizí věci“ tím, že dne 27.09.2012 v době mezi 17:00 hod. a 20:20 hod. na volně přístupné pastvině za hřebčínem zvaným Františkův Dvůr založil dosud přesně nezjištěným způsobem požár stohu slámy o rozloze 45 × 20 metrů, který obsahoval přibližně 3.000 m3 slámy, čímž způsobil společnosti Vítkovská zemědělská spol. s r.o. Vítkov předběžnou škodu ve výši 100.000,– Kč.

Na místě se nacházely jednotky hasičů HZS Vítkov, SDH Vítkov, SDH Budišov nad Budišovkou a SDH Odry, okres Nový Jičín. Velitelem zásahu bylo rozhodnuto, že nebude provedeno hašení požáru, a že se požár stohu nechá kontrolovaně dohořet pod dohledem jednotek SDH Vítkov a SDH Budišov nad Budišovkou.

Vyšetřovatel opavských hasičů HZS vyloučil samovznícení stohu slámy a uvedl, že nelze vyloučit úmyslné zapálení, přičemž vše je předmětem dalšího šetření ze strany vítkovských policistů, opavských kriminalistů a hasičů HZS Opava. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo.

René Černohorský
Policie ČR

Sdílet