Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na silnici za Novým Bydžovem řidič po nehodě vypadl z vozidla, nehodu nepřežil

Dnes odpoledne v 15 hodin přijal operační důstojník královéhradecké policie oznámení o vážné dopravní nehodě zhruba 2 kilometry za Novým Bydžovem směrem na obec Králíky.

Šestadvacetiletý řidič zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti nezvládl řízení a vylétl mimo komunikaci do pole. Vozidlo BMW se poté převrátilo přes střechu a skončilo zpět na kolech.

Mladý muž, který bohužel nebyl, s největší pravděpodobností, připoutaný bezpečnostními pásy, vypadl při nehodě z vozidla.

Hasiči dorazili na místo jako první ze záchranných složek. Těžce zraněný řidič ležel vedle vozidla a hasiči mu ihned začali poskytovat předlékařskou­ pomoc.

Během chvíle došlo u řidiče ke zhoršení zdravotního stavu a hasiči museli začít s resuscitací. V oživovacích pokusech pokračovali až do příletu vrtulníku Letecké záchranné služby a příjezdu pozemní záchranné služby.

Hasiči i nadále asistovali lékaři a záchranářům při oživování těžce zraněného muže. Po několika desítkách minut lékař konstatoval smrt mladého muže.

Hasiči zabezpečili havarované auto proti požáru a odpojili autobaterii. Po vyšetření a zadokumentování nehody Policií ČR pomohli s naložením auta na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Martina Žahourková, HZS Královéhradeckého kraje

Komunikace byla v místě dopravní nehody po dobu vyšetřování a odstraňování následků nehody téměř dvě hodiny obousměrně uzavřena.

mjr. Mgr. Ivana Ježková
Policie ČR

Sdílet