Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Cvičný požár zpestřil dopoledne seniorům i personálu v Holešově na Kroměřížsku

Profesionální hasiči směny „C“ stanic Holešov, Bystřice pod Hostýnem a Kroměříž spolu se členy jednotek sboru dobrovolných hasičů Holešov a Prusinovice, si včera 3. října 2012 v dopoledních hodinách prověřili svou připravenost a součinnost při likvidaci požáru ve vícepodlažním objektu určeném pro seniory.

Taktické cvičení našich jednotek bylo provedeno v součinnosti a za účasti vedení a personálu Centra pro seniory v Holešově na Kroměřížsku.

Podle námětu cvičení byl v 09:30 hodin prostřednictvím EPS zaznamenán vznik požáru v prostoru kulturní místnosti čtvrtého nadzemního podlaží objektu. Následně obsluha vrátnice oznámila jeho vznik na tísnou linku 150.

Úkolem vyslaných jednotek hasičů bylo provést průzkum objektu, evakuaci a záchranu osob a to ve spolupráci s personálem zařízení. Pro lokalizaci a likvidaci požáru museli hasiči mimo dopravního a útočného vedení vytvořit také přívodní vedení od blízkého podzemního hydrantu. K hasebnímu zásahu byla použita i výšková technika (AZ 30) s jedním útočným proudem směrovaným na vnější plášť objektu. Celý zásah byli hasiči nuceni provést v dýchací technice.

Účelem dnešního cvičení bylo také seznámit jednotky s objektem, možnostmi evakuace po jeho vnitřním a vnějším požárním schodišti a prověřit připravenost personálu k řešením tohoto typu události. Prověřeny byly také organizační a řídící činnosti velitelů.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet