Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič začal předjíždět a přehlédl koňský povoz v protisměru, oba pak skončili v příkopu

V úterý před dvacátou hodinou se u obce Čejč odehrála dopravní nehoda mezi osobním vozidlem a koňským povozem. Jednapadesátiletý řidič osobního vozidla Škoda 120 jel za tmy ve směru od Terezína do Čejče.

Během jízdy začal na mokré vozovce předjíždět před ním jedoucí dodávkové vozidlo. V tu dobu ale také jel v protisměru koňský povoz tažený dvěma koňmi, který řídil dvacetiletý vozka. Na voze ještě jela jednadvacetiletá spolujezdkyně.

Řidič osobního vozidla v důsledku nepřizpůsobení rychlosti a viditelnosti, na kterou měl rozhled, nestačil na protijedoucí povoz včas zareagovat a levým bokem vozidla zachytil o bok koně, kráčejícího ke středu vozovky. Poté přední částí vozidla narazil čelně do povozu. Přitom došlo k odhození povozu vlevo do silničního příkopu a osobní vozidlo ve smyku vyjelo vlevo do příkopu.

K nehodě vyjeli profesionální hasiči z Hodonína a dobrovolní hasiči z Klobouků. Na místě provedli odpojení baterie ve vozidle a nasvětlili místo události.

Dechové zkoušky prokázaly, že účastníci nehody byli střízliví. Nehoda si však vyžádala celkem čtyři zranění. Zraněni byli řidič osobního vozidla se svým spolujezdcem a také vozka se svojí spolujezdkyní. Zranění také utrpěl jeden z koní, který musel být přepraven na veterinární stanici do Brna.

nprap. Bc. Petr Zámečník
Policie ČR

Sdílet