Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nehodě dvou nákladních a jednoho osobního automobilu na dálnici D1 zemřela jedna osoba, další je zraněna

Devětadvacetiletý řidič vozidla BMW X5 dnes zemřel při nárazu do dvou kamionů na dálnici D1 u Ostrovačic na Brněnsku. 

Motorista na 182,5 kilometru dálnice ve směru do Brna zezadu narazil do nákladního auta Iveco, které stálo v koloně. Při nárazu byl poškozen také před ním stojící kamion Scania. Vozidlo BMW X5 náraz vymrštil mimo dálnici na travnatý pás, kde se auto převrátilo na střechu.

V kabině zůstal zaklíněn řidič, který nehodu nepřežil. Jeho zraněnou spolujezdkyni zdravotníci převezli do nemocnice. Řidiči nákladních aut zraněni nebyli. Při nehodě se z jednoho vozidla vysypal převážený náklad. Z převráceného BMW do půdy travnatého pásu vytekly provozní kapaliny.

Nehoda byla hasičům ohlášena v 10.56 hodin, na místo vyjely jednotky ze stanic v Rosicích, Ivančicích a v Lidické a Bauerově ulici v Brně. Při příjezdu hasičů byla zraněná spolujezdkyně z BMW v péči lékaře, který projížděl okolo. Hasiči pomáhali při ošetřování ženy a z vraku auta pomocí hydraulického nářadí vyprostili zaklíněného řidiče. Lékař ale konstatoval, že muž zemřel.

Hasiči také zajistili místo nehody a vozidla zabezpečili proti případnému požáru. Sorbentem zasypávali unikající provozní kapaliny. O úniku oleje a paliva z auta do půdy uvědomili pracovníky odboru životního prostředí územně příslušného Městského úřadu ve Šlapanicích a České inspekce životního prostředí.

Po vyšetření a zadokumentování nehody pak hasiči převrácené BMW otočili zpět na kola a pomohli ho naložit k odtahu. Z vozovky uklidili střepy a úlomky z vozidel. O úklid rozsypaného nákladu, odtah vozidel a sanaci kontaminované zeminy se postarali pracovníci asistenční služby a specializované fir­my.

Dálnice zůstala po nehodě ve směru do Brna průjezdná v levém jízdním pruhu. Po likvidaci následků nehody byl krátce po 14. hodině obnoven provoz také v pravém jízdním pruhu.

Sdílet