Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Hřebči shořel stoh

K rozsáhlému požáru stohu ve Hřebči na Kladensku byla přivolána v pátek podvečer jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Kladno s dvěma CAS.V článku krátká videa ze zásahu.

Rozsáhlý požár stohu mezi Hřebčí a Malým Přítočnem likvidovala jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Kladno s CAS 24 – Terrno 4×4 a CAS 32 – T 815 6×6, na místo přijela i JSDH obce Hřebeč s CAS 32 – T 148 6×6. Po příjezdu na místo byl již celý stoh o rozloze cca 30 × 10 m v plném rozsahu, a tak se práce hasičů obracela spíše na ochlazování okolních míst, aby se požár nerozšířil na polní a travní porost. Po necelé hodině přijel traktor, který rozryl půdu kolem stohu. Jednotka HZS ze stanice Kladno se po dvou hodinách mohla vrátit zpět na stanici. Na místě požáru zůstala do ranních hodin cisterna dobrovolných hasičů ze Hřebče, kteří bránili případnému rozšíření požáru. Příčina požáru je nejspíše úmyslné zapálení.

Foto,video a text Lukáš Vejvar

Video ze zásahu 1 (formát MOV- 3,3 MB)
Video ze zásahu 2 (formát MOV- 4,5 MB)
Video ze zásahu 3 (formát MOV- 12 MB)
Video ze zásahu 4 (formát MOV- 7,3 MB)
Video ze zásahu 5 (formát MOV- 9,2 MB)

Na přehrávání potřebujete přehrávač Quick Time (ke stažení např. zde).

K požáru velkokapacitního seníku v obci Horšice, majitel Polona Horšice, a.s., vyjížděli po dvacáté hodině v pátek (29. 9. 2006) také profesionální hasiči z Přeštic a dobrovolní hasiči z Přeštic, Žinkov, Měčína, Dolců a Horšic. Na místě bylo šest cisteren a další technika. Požár hasiči lokalizovali po více jak hodině. Soustředili se na ochranu okolí. Událost byla ohlášena starostovi obce. Po domluvě s majitelem se nechalo seno vyhořet. Škoda byla předběžně vyčíslena na 2.250 tisíc korun. Asi 35 minut po půlnoci bylo požářiště předáno majiteli s tím, že zajistí dohled spolu s jednotkou místních dobrovolných hasičů. Příčina požáru se šetří. Existuje podezření na hru dětí.
Sdílet