Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Blatné disponují zrepasovanou Tatrou 148 CAS 32, nástavba byla vyrobena zcela nová

Dne 23. 7. 2012 byla zástupci jednotky SDH Blatná dovezena repasovaná Tatra 148 CAS 32 (stávající označení 6800 S3 R), rekonstrukce byla provedena firmou ZEKA Slavičín.

Na voze byla nainstalována nová nádrž na 6800 l vody (nádrž na pěnu se zrušila), nové čerpadlo THT, kompletně byla sundána stará nástavba a vyrobena nová s pěti roletami LDR. V zadní roletě byla instalována vysokotlaká hadice THT 60 m s elektrickým navíjením, pod něho jsme umístili plovoucí čerpadlo. Nad roletou je umístěna diodová sváděcí alej LED A TC08 od Tesly Holomý.

Levá zadní roleta byla osazena hadicemi B a C, dále pak proudnicemi a přechody.

Pravá zadní roleta slouží k umístění elektrocentrály, která funguje jako zdroj pro osvětlovací stožár, ten je manuálně výsuvný a osazen halogeny (2×500W), dále jsou zde umístěny krátké hadice B,C, sací koš, vazáky a spojky na hadice

Pravá přední roleta s ovládáním čerpadla a sání, je osazena spínačem otevření nádrže, který je nově elektropneumatický, ovládání vývěvy zůstalo zachováno (pouze na této straně), 2× kulový ventil B taktéž, přibyl diodový ukazatel hladiny vody v nádrži, zbytek ovládání bylo na této straně zrušeno. Dále je v roletě umístěna motorová pila a její příslušenství, bourací sekera, 2× dýchací přístroj Saturn S5 a jedna náhradní láhev k DT 5l.

Levá přední roleta obsahuje zásahové přilby, kabáty a rukavice, ovládání zredukováno pouze na 2× kulový ventil B a otevření nádrže. Nová je i asanační lišta, která je otevírána prozatím manuálně.

Na nástavbě zůstala pouze jedna lafeta a jedna hliníková bedna na umístění ženijního nářadí a savic.

Změnou prošlo i výstražné zařízení. Tatra byla osazena zvětšenou zábleskovou rampou opět od Tesly Holomý, v zadní části zábleskovým majákem VMM B 024F, v přední masce jsou diodová výstražná světla Predator II.

Vozidlo bylo pořízeno z prostředků města Blatná, za přispění Jihočeského kraje.

Sdílet