Sobota 27. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Beskydech hořela chata za 1,5 milionu

Pět hasičských jednotek s osmi vozidly likvidovalo v sobotu 30. 9. 2006 požár dvoupodlažní dřevěné chaty v Dolní Lomné na Frýdecko-Místecku. Celková škoda činí 1,5 milionu korun, požár se obešel bez zranění.

Požár byl ohlášen na operační středisko hasičů zhruba hodinu po páteční půlnoci. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Třinci a čtyři dobrovolné jednotky z Mostů u Jablunkova, Jablunkova, Dolní Lomné a z třinecké části Guty.

Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že hoří dřevěná chata se zděným podsklepením a sedlovou střechou o základně 7 × 7 metrů a že část objektu už je zřícená. Hasiči museli zabránit tomu, aby se oheň přenesl na sousední částečně dřevěnou chatu, kde se již roztavily plastové okapy. Jednotkám se podařilo požár likvidovat před sedmou hodinou ranní.

Hasiči z dobrovolné jednotky v Jablunkově ještě museli přijet ke spáleništi hodinu před sobotním polednem, hrozil totiž další požár. Vyjeli s cisternovou stříkačkou. Zasahovali asi hodinu.

Celková škoda na zničené chatě se vyšplhala na 1,5 milionu korun. Příčina vzniku požáru je v šetření. Majitel chaty uvedl, že v ní byl naposledy minulý víkend. Sousední chatu se hasičům podařilo uchránit.

FOTO: Miroslav Sýkora – JPO II Jablunkov
Sdílet