Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

RETTER 2012 veletrh hasičů, bezpečnosti a záchranářství se představil v rakouském Welsu

Navštívili jsme osobně rakouský veletrh RETTER, který se konal v termínu od 4. do 7. října 2012. Díky 150 vystavovatelům a atraktivnímu programu je veletrh Retter (Záchranáři) nejdůležitějším odborným veletrhem pro zástupce složek integrovaného záchranného systému v Rakousku.

Ve třech pavilonech byl veletrh tématicky rozložen na historickou hasičskou techniku, moderní techniku a novinky a osobní prostředky včetně zabezpečovací techniky.

Co do velikosti plochy veletrh nijak nevyniká, co do vystavené techniky a počtu vystavovatelů ale předčí náš PYROS nebo slovenské Fireco. A je opravdu na co koukat. Zajímavá technika, novinky na poli osobních prostředků a na venkovní ploše probíhal neustále doprovodný program. Historická technika na každém kroku, ta nejmodernější v pavilonech a na venkovních plochách.

Přesto se zdá, že výstavnictví v požární ochraně spíše upadá a to ne jen u nás, ale v celé Evropě. Zatím jediným kvalitním veletrhem se na dlouhou dobu zdá být INTERSCHUTZ. Přesto rakouský Retter překvapil a stálo za to ho navštívit.

Sdílet