Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Bruntálsku hořela lokomotiva

Ve strojovně dieselové lokomotivy začalo hořet před železniční stanicí Třemešná na Bruntálsku v pondělí 2. 10. 2006 ráno v době, kdy táhla osobní vlak po úzkokolejné trati z Osoblahy do cílové stanice právě v Třemešné.

S hašením začali strojvedoucí a jeho pomocník, nakonec ale museli zavolat profesionální hasiče.

Lokomotivu se po zastavení ve stanici Třemešná snažili strojvedoucí a jeho kolega ihned uhasit ručními hasicími přístroji, ale to se jim nepovedlo. Proto stroj odpojili, přejeli s ním na odstavnou kolej nad kanál, kde čerpají vodu historické parní lokomotivy, a uhasili oheň vodou z hydrantu.

Protože ze strojovny dál stoupal dým, na místo přijela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Krnově, která požár likvidovala během půlhodiny těžkou pěnou. Hrozilo totiž vznícení paliva – nafty. Společně s dobrovolnými hasiči z Města Albrechtice odpojovali aku baterie a lokomotivu odvětrávali. V pohotovosti na stanici byli dobrovolní hasiči z Krnova.

Událost byla nahlášena na operační středisko hasičů v Bruntálu ve tři čtvrtě na devět, profesionální jednotka z Krnova byla na místě za čtvrt hodiny. Před půl jedenáctou předala událost hasičské jednotce Českých drah. České dráhy budou šetřit příčiny vzniku požáru a vyčíslí škodu.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet