Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hromadná nehoda na D1 zablokovala směr na Brno. Havaroval kamion i autobus

V neděli dopoledne byla na 43 km dálnice D1 hromadná dopravní nehoda. Podle našich informací se jednalo o nehodu kamionu, autobusu a několika dalších osobních automobilů.

Na místě jsou složky IZS – hasiči z Benešova, dálniční policie a ZZS. Záchranáři navíc ošetřili dvě osoby. Hasiči se potýkali s únikem PHM. Kamion převážel tekutý dusík v tlakových lahvích, nebyl však vážně poškozen.

Časový průběh události dle informací od HZS Středočeského kra­je:

  • Na místo vysíláme hasiče ze stanice HZS Vlašim, Benešov, Zruč nad Sázavou, dobrovolné hasiče z Divišova. Dopravní nehoda několika osobních a nákladních aut, autobusu.
  • Hasiči vyprošťují 1 zaklíněnou osobu, s pomocí vakuové vany ji přenesou do sanity. Aby se na místo nehody dostaly sanity, musejí hasiči odstranit-odříznout středová svodidla. Na místě jsou ještě další 2 lehká zranění v autech.
  • Z kamionu, který je na středových svodidlech vytéká z palivové nádrže nafta. Uniklo ji asi 50 litrů. Hasiči nádrž provizorně utěsnili, uniklou naftu zasypali sorbentem a překontrolovali říčku Blanice, zda se nafta nedostala až do ní. Kamion vezl banány.
  • Další havarovaný kamion převážel 300 lahví o celkovém objemu 4000 m3 stlačeného vodíku. Byl poškozen jen lehce, má odřené plechy od svodidel.
  • Na místě byl také autobus. Převážel 25 lidí, 1 osoba se v něm lehce zranila. Náhradní autobus odvezl 20 cestujících, na místě nehody zůstal řidič a 4 cestující do doby, než bude vyšetřena dopravní nehoda.
  • Ve 12.10 hodin začíná se uvolňovat dálnice. Na místo přijíždějí odtahové služby a nakládají havarovaná auta. Kamion s vodíkem už odjel. Kamion s banány budeme vyprošťovat.
Sdílet