Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořelo auto a stodola

Čtyři hasičské jednotky zasahovaly krátce po nedělní půlnoci (tedy už v pondělí 2. 10. 2006) u požáru stodoly ve Starých Hamrech na Frýdecko-Místecku. Nedaleko stodoly hořela Škoda 105 a byla odcizena motorka, proto není vyloučeno, že všechny tři události spolu souvisejí.

Požár stodoly o základně 10 × 10 metrů byl ohlášen na operační středisko hasičů šest minut po nedělní půlnoci. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice ve Frýdku-Místku a tři dobrovolné hasičské jednotky z Frýdlantu nad Ostravicí, Ostravice a Starých Hamrů – celkem s pěti cisternovými stříkačkami.

Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že celý objekt je v plamenech. Hasičům se podařilo požár lokalizovat hodinu po půlnoci, likvidován byl v pondělí o půl třetí ráno. Ve stodole v majetku Lesů České republiky bylo uskladněno seno, fukar na seno a vedle ní povozy, které také oheň poničil. Předběžná škoda byla vyčíslena na 300 tisíc korun.

Není vyloučeno, že objekt byl zapálen úmyslně. Jen několik desítek metrů od stodoly bylo zapáleno starší osobní auto (Škoda 105) a odcizena motorka. Auto si uhasil jeho majitel sám.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet