Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 9. října 2012

Dvě jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Nového Bydžova a Chlumce nad Cidlinou vyjely včera ráno k dopravní nehodě, která se stala v obci Nepolisy na Hradecku.

Při nehodě byla zraněna spolujezdkyně z osobního vozidla Škoda Favorit, která byla převezena záchrannou službou do nemocnice. Obě řidičky ve věku 18 a 25 let vyvázly bez zranění. Hasiči zajistili obě auta proti požáru a odpojili autobaterii. Po zadokumentování události Policií ČR odstranili havarovaná auta mimo silnici. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.


K úklidu vozovky po dopravní nehodě dvou vozidel vyjeli včera dopoledne profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové na Pospíšilovu třídu v Hradci Králové.

Po příjezdu na místo bylo jedno z havarovaných aut již naložené na odtah, u druhého došlo k úniku provozních náplní, které hasiči zasypali sorbentem. Nehoda se obešla bez zranění. Po odstranění použitého sorbentu ze silnice se hasiči vrátili zpět na základnu.


Novobydžovští hasiči otevírali dveře bytu v ulici Julia Fučíka v Novém Bydžově.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Jednotky HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Rychnov nad Kněžnou nezasahovaly u žádné události.


Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Jaroměře vyjeli na pomoc starší ženě, která doma upadla a nemohla sama vstát. Událost se stala v bytě v ulici Kapitána Nálepky v Jaroměři. Žena nebyla nijak zraněna. Hasiči jí pomohli vstát ze země.


Územní odbor Trutnov

K dopravní nehodě jednoho osobního vozidla došlo včera odpoledne v Dolní Brusnici. Na místo události vyjeli po 16. hodině profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem.

Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a úniku provozních náplní. Při nehodě byla jedna osoba zraněna a ošetřena záchrannou službou.


Na pomoc s transportem mladého muže, který spadl včera v noci z výšky na náměstí Svobody v Janských Lázních vyjeli profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči ze Svobody nad Úpou.

Hasiči se k těžce zraněnému muži dostali i bez použití lezeckého vybavení. Mladík byl ihned předán do péče záchranářů, kteří jej po nezbytném zajištění převezli do královéhradecké nemocnice.


Územní odbor Jičín

Jičínští profesionální hasiči vyjeli včera před půl pátou odpoledne k úniku vody v bytovém domě v ulici Na jihu v Jičíně – Novém Městě. Po příjezdu jednotky na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že se jedná o úniku vody z poškozeného přívodu u pračky.


Po 18. hodině byli hasiči z Jičína přivoláni k požáru odpadkového koše na dětském hřišti v ulici Přátelství v Jičíně – Novém Městě. Hasiči menší požár rychle zlikvidovali. Požár nezpůsobil žádnou škodu na majetku.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet