Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nákladní auto na silnici z Jenišova na Chodov narazilo do stromu, řidiče museli hasiči vyprostit

Pro transport vážně zraněného muže zavolal lékař záchranné služby na místo dopravní nehody vrtulník. Silnice z Jenišova na Chodov byla čtyři hodiny zcela uzavřena.

Nákladní auto na svoz odpadu narazilo ve středu kolem půl třetí odpoledne do stromu podél silnice z Jenišova u Karlových Varů směrem na Chodov. V kabině auta zůstal zaklíněný řidič.

Hasiči ze stanice Karlovy Vary společně s dobrovolnými hasiči z Chodova museli na vyproštění muže použít hydraulické nástroje. Muž byl během vyprošťování při vědomí. Přístup do kabiny komplikoval nejen přeražený strom, do kterého auto narazilo, ale i vážné zrnění muže, který měl ve zdeformované kabině zaklíněné obě nohy.

Lékař záchranné služby ještě během vyprošťování povolal pro transport pacienta na místo nehody vrtulník. Po předání muže do péče letecké záchranné služby zajistili hasiči úklid po dopravní nehodě a likvidaci uniklých provozních kapalin.

Asistovali také při vytažení auta s pomocí těžké techniky. Přímo od této nehody pak družstvo karlovarských hasičů vyjíždělo k další dopravní nehodě, kdy zhruba jen pět set metrů od místa první nehody se čelně srazila dvě osobní auta.

Jednoho z řidičů převezla do nemocnice sanitka záchranné služby, druhý řidič vyvázl bez zranění. Hasiči zajistili místo nehody a postarali se o úklid. Silnice z Jenišova na Chodov byla v místě nehody nákladního auta uzavřena čtyři hodiny.

Zasahující jednotky:

  • HZS Karlovy Vary (CAS 24 Scania, VEA Toyota)
  • JSDH Chodov (CAS 20 T815)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet